Tuesday, May 15, 2012

Homestay Keretasewa

Muzium Setem, Melaka

Setem merupakan aset yang sangat berharga dari segi kesenian, kewangan dan sejarah kepada yang menghargainya. Penggemarnya akan membelanjakan banyak wang, tenaga dan masa bagi memastikan setem-setem yang jarang ditemui, kerana telah lama tidak diterbitkan, berada dalam simpanan mereka. 

Homestay Kesidang Lia Bandar Melaka
Muzium Setem Melaka

Setem adalah satu wadah yang terbaik dan agak murah bagi merakam peristiwa, alam semulajadi dan tokoh penting dalam sejarah dalam sesebuah negara. Selain itu ia dapat memberi kesedaran kepada orang ramai terutama sekali kanak-kanak, mengenai sejarah perkembangan setem di Malaysia dan seluruh dunia serta menggalak dan mengembangkan kegemaran mengumpul setem di kalangan rakyat Malaysia. Setem juga secara tidak langsung setem juga dapat menyebarkan maklumat kepada orang ramai mengenai pelbagai peristiwa bersejarah serta orang-orang yang menempanya sama ada di Malaysia atau di tempat-tempat lain di dunia. Tidak hairanlah, semakin tua usia sekeping setem, nilainya juga bertambah tinggi.
 
Homestay Kesidang Bandar Melaka
Contoh setem di Muzium Setem Melaka
Muzium Setem Melaka ini secara tidak langsung dapat mendedahkan dan menyebarkan pengetahuan mengenai pembangunan, kebudayaan, pelajaran, sukan, flora dan fauna serta pencapaian negara dalam segal bidang kepada orang ramai melalui setem. Selain daripada itu, pengisian yang terdapat di muzium ini diharap dapat menjadi pendorong kepada rakyat di segenap lapisan untuk menghayati dan menghargai warisan sejarah melalui bacaan dan pemahaman terhadap bahan-bahan yang dipamerkan.

Homestay Keretasewa

About Homestay Keretasewa -

Homestay Kesidang Lia dan Kesidang Moon menawarkan penginapan yang selesa, murah dan dekat dengan bandar. Homestay dilengkapkan dengan pelbagai kemudahan untuk keselesaam tetamu. Hubungi saya whatsapp/tel 017-9527363 untuk maklumat lanjut

Subscribe to this Blog via Email :

1 comments:

Write comments
aswadz
AUTHOR
July 1, 2012 at 10:28 PM delete

tak sempat nak singgah masa dtg ke melaka ari tuh.

Reply
avatar

Rakan pengunjung yang baik hati. Komen anda amat dihargai.